Vítejte na oficiálních stránkách Klubu sběratelů kuriozit
English version
Deutshe version
Home | O klubu | Členství v KSK | Plán akcí KSK | Sběratelské materiály | O KSK jinde | Kontakty | Inzerce | Odkazy
Sýrové etikety » APETITO ještě jednou

APETITO ještě jednou

Sýrové etikety - APETITO ještě jednou V minulém čísle Sběratele vyšel článek o etiketách známého taveného sýra Apetito. Byl poměrně rozsáhlý, přesto v něm nemohlo být všechno. Sběratel Jan Makovec mě oprávněně upozornil, že v textu nebylo uvedeno, že se tento sýr vyráběl určitou dobu také v Nymburce.

V době, kdy Nymburk patřil pod Polabské mlékárny Poděbrady, měl pro Apetito vytvořenou vlastní etiketu. Na etiketě se uvádí, že sýr obsahuje 70% tuku v sušině a byl vyráběn v šestidílné krabičce o váze 227g. Kulatých krabičkových etiket je známo šest variant, na polovině z nich už nejsou uvedeny Polabské mlékárny, jen Tavírna sýrů Nymburk. Apetito se také vyrábělo v hranolech 100g.

V dalším období se stal Nymburk součástí firmy Havlíček a Zelinka a Apetito se vyrábělo s „klasickými“ bleděmodrými etiketami. Jako výrobce je uváděna Tavírna sýrů Nymburk s.r.o. a mimo loga Nymburku je uvedeno i logo Havlíčka a Zelinky. Trojúhelníkové sýry byly šestidílné s gramáží 160g.

Krátkou dobu tavírna vyráběla sýry pro TPK Hodonín. Na etiketě je umístěno i tehdejší logo Hodonína – červený zvoneček.

Ladislav Likler


[ 28. 05. 2015 | Komentářů: 0 | Doporučit | Vytisknout | 6219 přečtení ]
Časopis Sběratel

Aktuální číslo
SBĚRATEL 3/24

časopis Sběratel

( Více informací o číslu )

Nejbližší akce KSK
Členský adresář
XX.
ČLENSKÝ ADRESÁŘ

XIX. členský adresář

( Více o adresáři )
Série kalendáříků

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2025

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2025

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2025

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2025

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2025

SÉRIE KALENDÁŘÍKŮ
na rok 2025

Katalog PE
Nové knihy

Home | O klubu | Členství v KSK | Plán akcí KSK | Sběratelské materiály | O KSK jinde | Kontakty | Inzerce | Odkazy

Powered by phpRS. Copyright © Klub sběratelů kuriozit 2001-2024. Všechna práva vyhrazena. Kopírování jakékoli části možné jen se svolením autora.